Har du Lyst til at Kunne Kalde dig for Bileksportør?

Der er rigtigt mange mennesker derude, der ville ønske, at de kunne arbejde med deres hobby. Det er da også hvad vi hele tiden får at vide, at vi skal sigte efter, at diverse selvhjælps-bøger og -guruer. Find din passion, arbejd med det der interesserer dig, og så vil dit liv blive helt vidunderligt og fantastisk. Det lyder jo alt sammen meget godt, og intuitivt ser det da også ud til, at det burde føre til et lykkeligere og sjovere liv. Men hvordan kommer man lige til at arbejde med sin hobby? Der ser disse selvhjælpskilder desværre ud til ikke rigtigt at bidrage med særligt meget brugbart information. Hvilket er rimeligt fjollet: de fleste ville nok naturligt ende ud med at arbejde med deres hobby, hvis de var super nemt og ligetil. Men det er sjældent tilfældet. Jeg tror langt de fleste mennesker arbejder med noget, der i bedste fald er løst knyttet til deres hobby, men som de primært beskæftiger sig med, fordi det er der, de kan tjene penge. En hobby er ikke nødvendigvis nem at lave en profit på, og man må derfor i stedet prøve at balancere sit liv, så man har tid til både hobby og job.

Men læg mærke til, at jeg sagde det ikke var nemt: det betyder altså ikke, at det slet ikke kan lade sig gøre. Jeg tror på at spinne guld på sin hobby, hvis man bare arbejder hårdt på det, og er i stand til at finde en kreativ vinkel på tingene. Du er nødt til at finde ud af, hvor der er et behov ude i verden, som ikke er ordentligt dækket, og som er relateret til din hobby. Hvis du kan dække et behov, så kan du tjene penge.

Et helt konkret eksempel, for folk der interesserer sig for biler, er Eksport af bil. Her snakker jeg ikke nye biler, men brugte biler. Prøv at slå op i den lokale avis, og se, hvor mange brugte biler der er til salg i dit lokalområde. Der er altid rigeligt med opslag: og dem kan du faktisk lave en profit på, hvis du er lidt snedig. Her snakker jeg ikke om at købe dem, istandsætte dem, og så sælge dem igen. Det kan man lave penge på, hvis man er dygtig, men det er ikke nogen let opgave.

Du skal som sagt kigge efter et behov, som endnu ikke er dækket. Hvis du kigger på Østeuropa, så vil du kunne se, at de har en stor efterspørgsel på brugte biler ? men næsten ikke noget udbud. Der er meget få brugte biler til salg i Østeuropa, og dem der bliver slået op, er typisk ikke i særligt god stand. Hvis du gerne vil tjene penge på at arbejde med biler, så kan du altså overveje at blive bileksportør. Køb de brugte biler billigt i Danmark, og eksporter dem så til et mere sultent marked, hvor du kan lave profit på at sælge dem igen.