Alt hvad du skal vide om stenslag reparation

Åh nej, der var et stenslag på din vinduesrude! Det er ikke bare irriterende, det kan også være farligt at køre med en beskadiget rude. Men fortvivl ikke, der er hjælp at hente. Læs med i dette indlæg, hvor vi giver dig alt hvad du skal vide om stenslag reparation.

Et stenslag kan opstå på flere måder – det kan være fra en sten på vejen, en haglkorn eller andre små partikler, der får fart af knallerter og andre køretøjer. Typisk vil stenslaget ikke være større end en 2-krone, men det kan have store konsekvenser, hvis du ikke får det repareret i tide. Hvis stenslaget sidder midt i dit synsfelt som fører, er det ikke bare ulovligt, det kan også være farligt at køre med.

Mange forsikringsselskaber dækker stenslag reparation, men det er forskelligt, hvad deres regler lyder på. Du skal som regel give din forsikringsselskab besked om skaden, og så vil de guide dig videre. Nogle selskaber vil kræve, at du betaler en selvrisiko – det kan ofte godt betale sig, så du undgår yderligere skader på din bil og sikrer dit synsfelt.

Selve stenslag reparationen foregår ved, at reparatøren lægger en speciel lim ind i skaden. Derefter vil limen hærde i UV-lys og lime skaden sammen igen. Det kræver ikke mere end 30 minutter, og hvis alt går efter planen, vil skaden være næsten usynlig efterfølgende. Af og til kan skaden have bredt sig til en revne, og så kan det være nødvendigt at skifte hele ruden ud.

Det er vigtigt, at du får repareret dit stenslag hurtigst muligt – gerne inden for en uge. Hvis du ikke får det repareret, kan skaden godt begynde at brede sig til en revne, som så kræver en hel udskiftning af ruden. Og det er både dyrere og mere tidskrævende.

Så er der ikke nogen undskyldninger for ikke at få dit stenslag repareret i tide! Det kan redde dig for både farlige situationer og dyre udgifter. Kontakt dit forsikringsselskab og hør, hvad deres regler lyder på. Ellers find en billig reparatør på nettet og book en tid hurtigst muligt!