Volvo Holder den Pragmatiske Linje

Der er rigtigt mange gode grunde til at elske Volvo, men den største af dem er nok, at Volvo altid har været så dejligt pragmatiske. Når du tager hen til en Volvo-forhandler så forsøger de ikke at fylde dig med salgsgas, eller at forblænde dig med imponerende tekniske termer eller biler der skriger ?jeg er millionær!?. Det behøver de nemlig ikke: folk køber en Volvo, fordi de vil have en bil der er praktisk. Det eneste en sælger behøver at gøre er altså, at fortælle dig sandheden om den enkelte bil: hvilke behov opfylder den bedst, og hvordan stemmer det overens med dig og dit liv? Det er en simpel proces der fører til de bedste resultater, og det er da om noget en grund til at elske Volvo.

Hver gang Volvo lancerer nye biler, så har jeg en tendens til at holde vejret. Jeg er nemlig så glad for Volvo, og deres praktiske tilgang til at designe og producere biler, at jeg ikke kan lade være med at være nervøs. Hvad hvis de pludseligt har bestemt sig for at gå i en anden retning? Der er trods alt stor konkurrence på bilmarkedet, og jeg er sikker på at det er fristende for enhver forretning at springe med på bølgerne. Rigtigt mange bilproducenter i dag forsøger at overhale hinanden ved at smide alt muligt ind i deres biler. Der er nærmest flere computere i en moderne bil i dag, end vi har i hele huset derhjemme. Nogle af dem giver mening, mens andre primært ser ud til at være designet til at få naboerne til at tabe kæben når man stolt viser sin nye bil frem. Generelt virker det til, at der er tendens til at biler skal være et status-symbol mere end et værktøj. Bare se på den måde mange biler er designet på i dag: det er ikke af praktiske grunde, at de ser ud som de gør. Det er for at tiltrække opmærksomhed når man kører rundt. For mig virker det absolut latterligt: jeg vil bare gerne kunne køre trygt og sikkert fra mit hjem og til min arbejdsplads. Jeg har ikke brug for at folk vender sig efter mig når jeg kører forbi, eller at min nabo er misundelig over at min bil har stemmegenkendelse. Det værste af det hele er, at man ved man betaler for de ting: intet her i livet er gratis. Jeg vil da langt hellere betale for god sikkerhed og høj effektivitet. Det er derfor jeg altid har købt Volvo: der bliver pengene, for mig at se, brugt på de rigtige ting.

Heldigvis kunne jeg igen ånde lettet op ved lanceringen af dette års bilmodeller. Volvo har holdt den pragmatiske linje, og har igen lanceret biler der først og fremmest dækker de praktiske behov. Jeg var specielt imponeret over den nye Volvo v60, der på nærmest magisk vis formår at dække så lang en liste af mulige behov, at den nærmest er en vidunder-bil ? og den gør det helt uden at prale!