Sådan forbereder du din vinterferie

Så er tiden kommet til at planlægge årets vinterferie. Du var ikke afsted sidste år og mangler lige en kort genopfriskning til hvad du skal huske, så du ikke glemmer noget helt basic på årets vinterferie og der bliver dårlig stemning på den ellers tiltrængte familieferie. Frygt ej ? vi har samlet de bedste tips her.

Bestil fly og hotel med afbestilling

Situationen ændrer sig hele tiden ? både i Danmark og de andre lande verden over. Husk derfor at bestille både hotel og fly med afbestilling ? og også gerne hvis du tager på ture, hvor du har booket billetter i forvejen. Dette gælder også skileje, liftkort osv. hvis du tager på skiferie. Der findes ikke noget værre end at måtte aflyse ferien og ikke få pengene retur.

Tjek vejrudsigten og pak herefter

Vejret er omskifteligt i mange europæiske lande i vinterhalvåret. Det kan både være 10 grader og bidende koldt i Spanien ? men det kan også være 20 grader og vejr til shorts og t-shirts. Tjek derfor altid vejrudsigten for din destination kort inden du tager afsted ? og inden du pakker. Pak herefter tøj, der matcher vejrudsigten ? og husk nu en trøje og lange bukser. Skal du på skiferie kan du allerede nu godt finde skiudstyret og skitøjet frem og sikre at det stadig passer efter eventuelle ekstra corona-kilo.

Forbered bilen på at klare turen på sikker og behagelig vis

Mange danskere sætter sig i vinterferien ud i bilen og kører på skiferie eller sydpå på vinterferien. Inden du blot pakker bilen og kører afsted, er det ekstremt vigtigt at du har tjek på at der er motorolie, sprinklervæske, bremsevæske og kølervæske på bilen. Desuden er det altid en god idé at tage din bil på autoværksted og få udført service inden den skal på en længere tur. Der findes ikke en større stemningsdræber end at holde på Autobahn med motorproblemer og skal bruge de dyrebare feriedage på at afvente en dyr regning på et koldt tysk Motel.

Kig derfor altid ned til din lokale mekaniker i Odder eller den by du bor nær og sikr dig at din bil er tip top til en lang køretur.