Fødselsdagskage

Ingredienser

3 spsk. kakaopulver med top
200 g sukker
200 g smør
3 store æg
200 g sigtet mel
2 tsk. bagepulver
1 håndfuld mandelflager
2 dl piskefløde
1 stor håndfuld friske jordbær
1 stor håndfuld friske hindbær

Chokoladeglasur:
100 g smør
100 g god kogechokolade
100 g sukker
3 spsk. mælk

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader. Læg bagepapir i bunden af 2 kageforme med 20 cm. diameter.
Rør kakaopulveret ud i 4 spsk. kogende vand til en lind pasta. Pisk sukker og smør hvidt og skummende i en anden skål, tilsæt kakaopasta, æg, mel og bagepulver. Pisk det hele godt sammen og vend mandlerne i. Fordel dejen i de 2 kageforme og bag dem 25 minutter. Køl bundene af, inden de tages ud af formene.
Chokoladeglasur:
Smelt ingredienserne i en skål over vandbad, rør godt sammen og køl af. Pisk fløden stiv og smag til med lidt sukker. Tag bagepapiret af bundene og dryp lidt sherry over. Fordel flødeskummet over den nederste bund, kom bærrene på, læg den anden bund over og giv et let pres. Ret kagen op med en kniv og hæld chokoladeglasuren over. Lad glasuren sætte sig, inden den skæres ud.